VisszaNéző

Southpaw (Mélyütés)

2015. október 03. 18:20 - moviezz_agi

A film leírása:

Billy Hope (Jake Gyllenhaal) sikeres bokszoló, karrierje csúcsán van. Azonban amikor elveszti a feleségét egy tragikus balesetben, kislányát pedig elveszi tőle a gyámügy, súlyos és mély depresszióba zuhan. Ahhoz, hogy újra talpra tudjon állni, Tick Williams (Forest Whitaker) edzőhöz fordul, hogy ismét képes legyen ringbe szállni.

-spoilert tartalmaz-

Úgy gondolom, hogy ez a film egyike azon filmeknek, amit minden sport-hoz kötődő embernek látnia kell. Mivel én nagyon szeretem a sport drámákat, nagy kíváncsisággal kezdtem el nézni ezt a filmet és nem csalódtam benne. Valójában az alap koncepció az hasonló mint más sport drámák esetében: a főszereplő (Billy Hope) rossz körülmények között nőtt fel, sokáig az utcán élt, majd gyermekotthonban és onnan küzdötte fel magát karrierje csúcsáig. A filmben már csak azt mutatják, hogy pazar, fényűző villában él a családjával, a gyerekkora csak említésszerűen van jelen. A néző nagyon szépen végigkísérheti Billy lelki világát egészen a depressziótól miután elveszítette imádott feleségét és elszakították tőle kislányát egészen odáig, hogy kilábal a mély traumából és a film végén legyőzi az ellenfelét és ezzel visszaszerzi a családja becsületét. Különösen jónak találom, hogy a filmben igazi boxolók is szerepet kaptak, így még jobban át lehet élni a történéseket. Jake Gyllenhaal kifogástalanul játssza Billy Hope karakterét, úgy gondolom, hogy a szereposztás nagyon el van találva. Tökéletesen keltette életre a boxoló szerepét aki sokszor csak dadogva tudott beszélni a sok ütéstől amit elszenvedett. Hogy ne csak pozitívumokat írjak, a negatív tapasztalataim közé tartozik az, hogy túl volt húzva a vége és az utolsó 20-30 perc kissé sablonosra sikerült. Ami még felmerülhet negatívumként az az, hogy a filmben túlságosan, néha úgy éreztem hogy már már erőltetetten van jelen a folyamatos káromkodás de a film értékéből ez csak egy jelentéktelen szinten rontott illetve szükséges is volt ahhoz, hogy a néző átérezze, hogy honnan is jött a főszereplő és milyen múlttal rendelkezik. Ha összegezném kellene a látottakat, azt tudnám mondani, hogy érdemes megnézni ezt a filmet legalább egyszer mert minden benne van ami egy élvezhető sport drámához szükséges. :)

 

komment
Címkék: sport dráma

A bejegyzés trackback címe:

https://moviezz.blog.hu/api/trackback/id/tr667886552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
visszanezo