VisszaNéző

Insurgent (A beavatott-sorozat: A lázadó)

2015. október 24. 15:58 - moviezz_agi

Leírás:

A beavatott-sorozat: A lázadó emeli a tétet: Tris (Woodley) szövetségeseket és válaszokat keres a futurisztikus Chicago romjai között. Négyessel (James) együtt menekülniük kell a műveltek csoportjának hataloméhes vezetője, Jeanine (Winslet) elől. Az idővel versenyt futva Trisnek rá kell jönnie, hogy családja milyen titok miatt áldozta fel életét és miért próbálja meg a műveltek vezére megállítani őket mindenáron. Múltbeli választásai kísértik, de megtenne mindent azért, hogy megvédje szeretteit. Trisnek Négyessel az oldalán lehetetlen feladatok sorával kell szembeszállnia, hogy feltárja a múlt igazságát.

 

Vélemény:

Ez a kritika elsősorban azoknak szól, akik látták a Beavatott első részét, mert másképp a film utalás-halmaiból egy szót sem lehet érteni. Én az első rész után már kíváncsian vártam, hogy megjelenjen a folytatás, mert számomra a Beavatott tisztességesen teljesített, azonban rendezőváltás történt, és úgy tűnik, Robert Schwentke nem boldogul olyan jól ezzel az univerzummal, mint elődje, Neil Burger. Pár dologtól eltekintve, azért így sincs sok okunk a panaszra. Az első részben megismerkedhettünk a különböző társadalmi csoportokkal: Bátrak, Őszinték, Önfeláldozók, Barátságosak és Műveltek. A főhősünk, Beatrice Prior (Shailene Woodley), az Elfajzottak közé tartozik, akik egyetlen csoportba sem sorolhatók. Ezt azért tartottam fontosnak leírni, mert úgy gondolom, hogy a második rész egyik nagy erőssége, hogy nagyobb betekintést nyerhetünk a különböző osztályok éltébe, környezetébe, működésébe. Ahogy az első részben is, itt is végig követhetjük, ahogy Tris megoldja az elég kerülő akadályokat. Shailene Woodley tökéletes Tris szerepére, hatalmas átéléssel játssza el a karakterét, habár az én szemembe ez a karaktert kicsit túl mártír. Tris és Négyes (Theo James) szerelmi fonala is természetesen végig kíséri a történéseket, hiszem minden filmbe kell csempészni egy kis romantikát is. Ami negatív a filmmel kapcsolatban az, az, hogy sokszor a dolgok nem következnek egymásból, hanem csak úgy megtörténnek. Ilyen volt az is amikor a hőseink az őket üldözők elől felugrottak egy száguldó vonatra, ahol sok csoport nélküli várta őket. Itt jön egy izgalmas bunyójelenet, amiben Tris és Négyes ripityára ver és kidob a vonatról jó néhány szerencsétlent, ám miután Négyes kimondja az igazi nevét, hirtelen mindenki abbahagyja a verekedést, és hirtelen mindenki szeret mindenkit, fittyet hányva arra, hogy előtte még egymást verték össze. Még egy pozitívumot azért említenék, még pedig azt, hogy a látvány elemek nagyon profin meg vannak oldva. Összességében egy kicsit többet vártam volna ettől a második résztől, de azért még így is érdemes megnézni.

IMDb: 6,4

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://moviezz.blog.hu/api/trackback/id/tr548017931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
visszanezo