VisszaNéző

007 Spectre - A fantom visszatér

2015. november 07. 16:12 - moviezz_zsofi

Leírása:

"Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt (Daniel Craig), hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarrával (Monica Bellucci), egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését.
Eközben Londonban Max Denbigh (Andrew Scott), a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M (Ralph Fiennes) által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi Moneypenny-t (Naomie Harris) és Q-t (Ben Whishaw), hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t (Léa Seydoux), az ügynök ősellenségének, Mr. White-nak (Jesper Christensen) a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Egy rettegett bérgyilkos lányaként ő az egyetlen, aki úgy képes megérteni Bondot, mint senki más.
Ahogy a titkosügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség (Christoph Waltz) között." (Forrás: port.hu)

Filmkritika:

~spoilert tartalmaz~

Bond újra bevetésen. Ezúttal most nem egy hivatalos MI6-es ügye van, hanem egyéni utakon jár. Az egész film e köré épül, és hogy sikerül e ezt a küldetést élve megúsznia. Persze Bondról beszélünk, aki eddig mindent túlélt. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elején. A film bevezetőjében Sam Smith énekel, ami az eddigi Bond-filmek zenéit meg sem közelíti. De ott már láthatjuk képekben az eddigi részek elhunyt karaktereit, ami már sejteti bennünk, hogy nekik fontos szerepük lesz. A film magyar címe, A Fantom Visszatér, Bond elhunytnak-hitt mostohatestvért takarja, aki egy titkos szervezetet, a Spectre-t vezeti. Az elején nem is mutatják az arcát, hadd találgasson mindenki ki is lehet ez a főgonosz. A történet során megtudjuk, hogy ő áll az eddigi halálesetek hátterében (Casino Royale, Skyfall filmekből) és hogy mindig egy lépéssel Bond előtt állt. Szerintem jól kitalálták a  Spectre-nek a történetét, hogy minden eddigi esemény hozzá legyen köthető. Christoph Waltz a karakter megformálója jól alakítja a rideg, megtört gonoszt. James Bond szerepében Daniel Craig ismét hozta a formáját; verekedés, autós-üldözés, lövöldözés, semmiből sincs hiány. A mostani küldetésén mindig más helyen bukkan fel, így felmerül bennem a kérdés, hogy egyik pillanatról a másikra hogy jut el az állomásához például alvás nélkül? Vagy miért van mindig teljesen új öltözékben, mikor nincs is nála egy poggyász sem? Igaz, egyszer mutatták a vonatról leszállva egy kis bőrönddel, de azért 3-4 öltöny nem hiszem, hogy elférne abban. Persze Bondról beszélünk, akinek igazi szuper-kémes eszközei vannak, nála bármi lehetséges. A két és fél óra ellenére viszont végig lekötött a film, nem csalódtam a mostani rendezésben sem. A Spectre egy igazi akciófilm, vígjátékkal és persze a kihagyhatatlan Bond lányokkal. Aki pedig már látta az tudja, hogy a befejezése után jogosan teszem fel a kérdést; Most hogyan tovább?

moviezz_zsofi

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://moviezz.blog.hu/api/trackback/id/tr128057830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
visszanezo