VisszaNéző

Spy (A kém)

2015. október 08. 20:10 - moviezz_réka

Leírás:

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebukik, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul.

Vélemény:

Kétség nem fér hozzá, hogy az egyik legjobb film, amit idén láttam. Igazán szórakoztató akcióvígjáték.  A szereplőket jól válogatták meg. Melissa McCarthy CIA elemzőt alakít, később titkos ügynökként indul bevetésre, amikor partnere (Jude Law) és a legjobb ügynök (Jason Statham) lebuknak. Bukdácsoló, szerencsétlenkedő jeleneteiben is igen szórakoztató a karaktere. A környezet alábecsüli képességeit, de az esze és akarata, mindenen átsegíti. Melissa színészi karrierjének egyik csúcspontja ez a szerep, hiszen eddigi filmjeiben mellékszereplőként nem aratta le a babérokat, de most mindenképpen megilleti a dicséret. A filmben megjelenik némi paródia, a kémfilmek parodizálása. Jude Law kicsit amolyan James Bond-os szuperügynök, zseniálisan játssza a komoly, nárcisztikus jellemet. Jason Statham ügynöki alakítása pedig frenetikus. Saját magát fényezi minden jelenetben. Hihetetlen komoly profizmussal, arroganciával, iróniával játssza a szerepét. A film egyik sikertényezőjének az ő alakítását tartom.
 A Mccarthyval való közös jelenetek pedig igazi fénypontjai a filmnek. 2 órás a film, ami elég hosszúnak számít, de a tempó igen feszített. Egyáltalán nem éreztem azt, hogy bármelyik részt is untam volna, mindig pörögnek az események. A különböző szócsaták nem válnak fárasztóvá, vannak kissé kínos jelenetek, vagy olyan poénok, amik nem teljesen megnyerőek, de azt gondolom, hogy a film készítői azért nem lépték át azt a bizonyos határt.  Így még a szerethető, élvezhető kategóriába tartoznak a viccek. Az akciójelenetek nagyon látványosak, iszonyatosan jól megoldották a verekedős jeleneteket is. A helyszínek is változatosak (Róma, Párizs). Nem utolsó szempont, hogy a filmet Magyarországon forgatták. Budapest és a Balaton is megjelenik a filmben.
Összességében azt tudnám mondani, hogy egyszerre vicces, szórakoztató és akciódús a film. Lehet, hogy túl sok benne a humor, és kissé hosszú az a 2 óra, de a kiváló színészek nagyban megemelik a színvonalat, és kihozzák a maximumot az általuk megformált karakterekből. Ajánlom mindenkinek, mert nem az a tipikus akciófilm, és nem is tipikus paródia, hanem a kettő egyvelege, és így igazán élvezhető, és tökéletes unaloműző délutáni, esti program. Bármikor szívesen megnézném újra.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://moviezz.blog.hu/api/trackback/id/tr37950882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
visszanezo