VisszaNéző

The Intern - A kezdő

2015. november 04. 16:42 - moviezz_zsofi

Leírás:
A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. De erre talán nem készültek fel: beállít hozzájuk egy 70 körüli öltönyös, diplomatatáskás úr (Robert De Niro), és munkát kér. Valaha ő is hasonló szakmában dolgozott, mondja.

A cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető temperamentumú Jules (Anne Hathaway) alkalmazza a férfit, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást: különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze - egészen addig, míg a sok utálatból talán barátság nem alakul. (Forrás: port.hu)

Filmkritika:

~spoilert tartalmaz~

Ez is egy olyan film, amit vígjátéknak soroltak be, de nem sok köze van hozzá. Inkább egy aranyos, egyszer nézhetős filmnek mondanám. Azt gondolnánk hogy a története a film amerikai címe alapján egy nyugdíjas gyakornokról (Ben) szól, aki egy e-kereskedelmi cégnél kapott állást. Viszont az egész inkább a cégvezető (Jules) életéről szól. A 21. századi anyuka, aki főállásban irányít egy online webshopos céget, mondhatni el van havazva a sok munkával, és még otthon a családjában sincs minden rendben. Mindeközben Ben próbál neki támaszt nyújtani. Ahogy már említettem egy aranyos kis film a két, különböző korú ember kapcsolatáról, és annak fejlődéséről. Robert De Niro a tökéletes választás volt erre a karakterre, ahogy már Anne Hathawayt is láttuk már üzletasszony szerepében, ami nagyon is jól áll neki.
Sok apró részlet tetszett a filmben, ilyen volt például, hogy Ben összejött a cég masszőrével, vagy hogy a mellékszereplő srácok mindig poénkodnak, valamint hasonlítani akarnak az öreg Benre. Vagy akár említhetném Jules kislányát is, aki nagyon aranyos karakter volt. Ami viszont nem tetszett, hogy az sms-eket és emaileket kicserélték angol szövegről magyarra. Máskor feliratként beillesztik alulra a magyar szöveget, de itt nevetséges volt látni, hogy a szereplők "magyarul" írnak. A filmzenéket se vitték túlzásba, pedig az hozza meg az egész hangulatát, de összegezve egy délutáni lazításként ajánlom megnézni A kezdőt, amíg még játsszák a mozikban! :)

 

moviezz_zsofi

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://moviezz.blog.hu/api/trackback/id/tr528050474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
visszanezo