VisszaNéző

Ted 2

2015. október 23. 11:15 - moviezz_réka

Leírás:

Seth MacFarlane visszatér íróként, rendezőként és a címszereplő mackó eredeti hangjaként minden idők legnagyobb bevételt hozó korhatáros vígjátékának a folytatásában. A csapatban ismét ott lesz a főszereplő Mark Wahlberg, és az írótársak, Alec Sulkin és Wellesley Wild.


Bemutató dátuma: 2015. július 16. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

 

Vélemény:

Először is azzal kezdeném, hogy nem láttam az első részt.  Valahogy kimaradt az életemből, de volt már róla annyi információm, amennyi elegendő volt a 2. rész megértéséhez. Viszont, amennyire dicsérték az elsőt, és amennyire nagy várakozás alakult ki az új rész iránt, szerintem többünknek egy nagy csalódás volt, nem más. Poénokból nem volt hiány, az egyszer biztos.  Az más kérdés, hogy milyen ütősek… Voltak nagyon jó poénok benne, amiken jókat nevettem, de többségben olyanok, melyek kevésbé jöttek át, már –már erőltetettek voltak. Persze óriási különbség van az emberek humorérzete között, szóval biztos akadt olyan, aki imádta a vicceket benne. Viszont azt gondolom, hogy a színészek jól alakították a nekik szabott karaktert, csak a forgatókönyv nem az igazi, a szöveg, a stílus nem túl megnyerő.
A film elején Ted (Seth MacFarlene) és Tami-Lynn (Jessica Barth) úgy próbálják megmenteni a házasságukat, hogy gyereket akarnak, ez tipikus mai gondolkodásmód, legalábbis az esetek többségében, de mint tudjuk, ez nem old meg semmit. Viszont ebből az ötletükből egyre bonyolultabb történet kreálódik, hiszen nem lehet gyerekük, így marad nekik az örökbefogadási procedúra, mely kapcsán fény derül a jogi problémákra, miszerint Ted nem ember, hanem vagyontárgy. Megfosztják jogaitól, állásától, gyakorlatilag elveszik az egész életét, és még a házasságát is érvénytelenítik.  John Benett (Mark Wahlberg) pedig végig kiáll Ted mellett, és mindent megtesznek az ügy érdekében, hogy Tedet embernek minősítsék, még ügyvédet is fogadnak. Itt jelenik meg a film picit komolyabb része, a polgárjogi vonal. Ted áll szemben a törvénnyel. Ez is egy abszurdum, egy beszélő maci, aki érző lény,  de nem éppen hasznos tagja a társadalomnak. A trágár stílus alapköve a filmnek, a füvezés, a piálás, a beszólogatás sem maradt el. Szerintem elég polgárpukkasztó jelentek voltak benne, melyek a jó ízlés határán túl mutatnak. És egy fikció az egész, nagyon sok ellentmondásos, a valóságtól elrugaszkodó dolog van benne. A maci alapvetően aranyos, cuki játéka a gyerekeknek, most meg születik róla egy ilyen abszurd sztori, és csupa negatív dolgot művel, ami nem éppen népnevelő célzatú. Samantha Jackson (Amanda Seyfried) személyes kedvencem, ő áll ki Ted jogaiért a bíróságon. Jól játssza a szerepét, mint mindig, de vannak hozzá közelebb álló karakterek is, más filmeket tekintve.

Mit is mondhatnék ezek után? Nem vagyok róla túl pozitív véleménnyel, mert mégiscsak csalódtam benne. Tudom ajánlani azoknak, akiknek magas a humorküszöbe, és nem riadnak el az ilyen vulgáris elemektől. Valamint azoknak, akik azért nem akarták eddig megnézni a Ted2-t, mert esetleg nem látták az első részt. Nekik üzenem, hogy ez ne legyen visszatartó erő, mert ugyanúgy érthető a sztori. Más kérdés, hogy nem a szerethető kategória, véleményem szerint.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://moviezz.blog.hu/api/trackback/id/tr608013915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
visszanezo