VisszaNéző

Liza, a rókatündér

2015. október 21. 09:32 - moviezz_agota

Leírás

Liza, (Balsai Móni) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán Zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza, a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit.
Bemutató dátuma: 2015. február 19. (Forgalmazó: A Company Hungary Kft.)

 

Vélemény

A legtöbb magyar filmről, mindenkinek megvan a saját véleménye, szinte az összesről negatív vagy legalábbis nem túl jó kép alakul ki a nézők szemében. Mielőtt nekiálltam volna ennek a filmnek, nem sok jóra számítottam. „Biztos megint egy tipikus magyar film lesz.” – gondoltam magamban. El kell, hogy mondjam, véleményem a videó nézése közben pozitív irányban haladt és ezt az irányt tartottam is a film befejezéséig. Végre egy magyar vígjáték, amiben nem csak a vicc a fő szempont, hanem megjelenik maga a stílus és a látvány is. A történet kicsit mesés jellegű, valószínű a rókatündér és a japán slágerénekes szelleme miatt. Ahogy fentebb olvashattátok, annak ellenére, hogy egy más stílusú, összetettebb filmről van szó, a magyar poénok itt sem maradnak el, Reveczky Gáborral az élen, akit a többség az Üvegtigrisből ismerhet, nincs ugyan sok szerepe a törénetben, de még is, amikor megszólal, mosolyt csal az ember arcára. Lizát alakító Balasi Móni szintén, jól játssza a szerény ápolónő szerepét, akinek élete a 30. szülinapján kezdődik csak igazán, amikor megkapja első 2 óra szünetét. A történet végig vezet minket, ahogy a visszafogott öltözködésű nő egy női magazin megvásárlása után, milyen átalakuláson megy át. 
A körülötte hulló férfiak, számomra kicsit bizarr, hiszen bárki, aki ránéz Lizára, nyomban meghal.

Az eddigi legjobb magyar film, amit valaha láttam. Ajánlom az összes magyar embernek, akinek negatív véleménye van a magyar filmalkotásról! Itt az ideje, hogy mindenkinek pozitív véleménye legyen az hazai filmekről!

 

IMDb: 8,1

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://moviezz.blog.hu/api/trackback/id/tr178008759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
visszanezo