VisszaNéző

Taken 3 (Elrabolva 3)

2015. október 04. 19:11 - moviezz_agi

A film leírása:

Bryan Mills (Liam Neeson) volt CIA-ügynök számára a legfontosabb küldetés mindig is a családja védelme volt. Mikor már azt hitte, minden ellenségével leszámolt, és sötét múltja nem érheti utol, egy váratlan esemény teljesen felborítja addigi nyugodt életét. Volt feleségét holtan találja otthonában, és minden bizonyíték az ő bűnösségére utal. Miközben a vérprofi Mills mindent bevet, hogy megtalálja és kiiktassa a valódi bűnösöket, a nyomába ered egy elszánt nyomozó (Forest Withaker), valamint a CIA és az FBI. De nemcsak az ő élete forog veszélyben: a lánya, Kim (Maggie Grace) is a kegyetlen gyilkosok célpontjává válik. Az ex ügynök felforgatja egész Los Angelest, nem törődve semmivel és senkivel. Két cél lebeg a szeme előtt: biztonságban tudni a lányát, és végrehajtani a halálos ítéletet a brutális gyilkosok felett.

-spoilert tartalmaz-

Erre a filmre részben azért esett a választásom, mert nagyon sok támadás érte az elmúlt időszakban és úgy gondolom, hogy itt az ideje annak, hogy valaki kiálljon mellette. Ha azokra a filmekre gondolunk, amik több részesek akkor azt hiszem, hogy a 80-90 százalékuknál azt tapasztalhatjuk, hogy az első rész jobbra sikeredett mint a második, harmadik.. Ha őszinték vagyunk, akkor ezt ennél a filmnél is érezhetjük, valószínűleg ezért is dobták be, már a film elejére Brian Mills feleségének meggyilkolását. Az Elrabolva első része olyan magasra tette a mércét amit nehéz túlszárnyalni de még így is azt gondolom, hogy mind a második, mind a harmadik résznél kaphatott a néző valami pluszt. Ilyen például a harmadik résznél Forest Whitaker játéka aki a filmben a mindenre elszánt nyomozót alakította, véleményem szerint fantasztikusan. Meg vagyok róla győződve, hogy Forest Whitaker nagyon sokat dobott a filmen és, hogy az Ő játéka nagy szerepet játszott abban, hogy számomra ennyire élvezetes legyen az a 109 perc. Liam Neeson is a tőle megszokott módon jól alakított, de nem kiemelkedően. Ami nekem egyébként furcsán jön át Brian Mills-el kapcsolatban az az, hogy jófiúként van beállítva mind három részben és ennek ellenére bármerre jár ártatlan embereket is megöl (például rendőröket), és nem láthatunk rajta nagy megbánást és lelkiismeret furdalást. Az kiderül a részekből, hogy a családjáért mindent megtesz ám én így is hiányolok valami fajta megbánást a karakteréből ha már ilyen nagyon jófiúként van beállítva. Egy kis érdekességképp megemlítem, hogy Liam Neeson is érezte, hogy amit lehetett, azt már kihozták ebből a sorozatból. Végül azzal a feltétellel vállalta el a harmadik rész főszerepét, hogy ebben nem rabolnak el senkit. Egy akció filmről beszélünk így nem hiányozhat belőle a minél több lövöldözés és verekedés, ezt egyébként úgy gondolom, hogy a néző meg is kapja úgyhogy nincs ezzel kapcsolatban kivetnivalóm. Egyszer mindenképp érdemes megnézni, főleg azoknak akik szerették az első két részt is, de ha másért nem is legalább Forest Whitaker alakításáért nézzétek meg! :)

 

komment
Címkék: Taken 3 akciófim

A bejegyzés trackback címe:

https://moviezz.blog.hu/api/trackback/id/tr297890728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
visszanezo